السبت, أبريل 27, 2024

About-2024

التميز في تطوير ونشر المعرفة

المهمة

توفير بيئة تعليمية تفاعلية تسهل تطوير المهندسين الملتزمين بثقافتهم والقيم الأخلاقية والمهنية.

تحقق كلية التقنية المهمة من خلال:

أهداف البرنامج التعليمية

برامج أكاديمية
طالب وطالبة
عضو هيئة تدريس ومعيد ومدرب
خريج وخريجة

المخرجات التعليمية للطالب

تصف مخرجات الطلاب ما يُتوقع من الطلاب معرفته والقدرة على القيام به بحلول وقت التخرج. تتعلق هذه بالمعرفة والمهارات والسلوكيات التي يكتسبها الطلاب أثناء تقدمهم من خلال البرنامج.

تاريخ تأسيس الكلية

معهد متوسط

أسست الكلية بداية كمعهد متوسط سنة 1973م

1973
1985
المعهد العالي للكهرباء

ثم حولت الى معهد عالي للكهرباء سنة 1985م , وذلك وفقا لقرار اللجنة الشعبية العامة سابقا رقم (854) لسنة 1985م

كلية التقنية الكهربائية والألكترونية - بنغازي

وقد تم تحويل المعهد إلى كلية بموجب قرار اللجنة الشعبية العامة سابقا رقم (534) لسنة 2009م، بشـــــأن تحويــــل بعض المراكز المهنية العليا إلى كليات للتعليم التقني العالي , وتم تسميتها كلية التقنية الكهربائية والالكترونية / بنغازي بموجب قرار اللجنة الشعبية العامة للتعليم والبحث العلمي سابقا رقم (148) لسنة 2010م ، بشأن تسمية الكليات التقنية

المعامل والورش بالكلية

تمتلك الكلية عددا من الورش والمعامل التي تساهم في العملية التعليمية، وتسعى حاليا لاستكمال هذه المعامل وتنميتها بما يخدم الأغراض التعليمية والبحثية الخاصة بالمشاريع وطلبة الدراسات العليا بالإضافة إلى خدمة الاستشارات، والعمل البحثي المشترك.

The Vision

Excellence in the development and dissemination of knowledge

Mission

Provide an interactive learning environment that facilitates the development of engineers who are committed to their culture, ethical values and professionalism.

CEET fulfills this mission by:

Program Educational Objectives

Graduates
College Members
Students
Academic Programs

Student Outcomes

Describe what students are expected to know and be able to do by the time of graduation. These relate to the knowledge, skills, and behaviors that students acquire as they progress through the program.

College Establishment Date

a middle institute

The college was established as a middle institute in 1973

1973
1985
a higher institute of electricity

then it was converted into a higher institute of electricity in 1985

College of Electrical and Electronics Technology / Benghazi

according to the previous decision of the General People's Committee No. (854) for the year 1985. The institute was later transformed into a college by the previous decision of the General People's Committee No. (534) for the year 2009, regarding the transformation of some higher vocational centers into colleges for higher technical education. It was named the College of Electrical and Electronics Technology / Benghazi, according to the previous decision of the General People's Committee for Education and Scientific Research No. (148) for the year 2010, regarding the naming of technical colleges.